CEF 3,3 MWp Beregsau, Timis

Centrala electrica fotovoltaica 3,3 MWp Beregsau, jud. Timis

   

Locatia: extravilanul localitatii Beregsau Mare, comuna Sacalaz, jud Timis
Beneficiar: o firma privata  din Timisoara
Proiectant: SC Renewables Consulting  SRL

Lucrarea consta in amplasarea a 11.020 panouri fotovoltaice la sol cu puterea de 300 Wp si a 3 invertoare fiecare cu puterea 1300 W. Scopul centralei este de a furniza energia electrica Sistemului Energetic National si de a valorifica Certificatele Verzi.

Serviciile prestate de SC Renewables Invest SRL:

  • consultanta energetica si de prestari servicii
  • obtinerea tuturor avizelelor si autorizatiile solicitate prin certificatul de urbanism (ex: de la Directia Apelor, Enel Electrica, Agentia Nationala de Preotectie a Mediului)
  • intocmirea P.U.Z.–ului pentru amplasarea asa-numitei zone industriale (Centrala Fotovoltaica)
  • am contractat prin fime autorizate diferite lucrari de specialitate cum ar fi Studiul geotehnic,  Ridicarea topografica, Studiul de solutie pentru racordarea la reteaua nationala
  • intocmirea Documentatiei Tehnice de Autorizare a Constructiilor
  • am obtinut Autorizatia de Constructie – etapa finala pentru a incepe executia.

Preconizari: In perioada martie-august 2013 se vor desfasura lucrarile efective de C+M (constructii montaj), de obtinere a avizului de functionare de la Agentia de Mediu, de elaborare a documentatiei specifice de obtinere a Licentei de producator si de livrare a energiei in SEN si obtinere a avizelor finale de functionare. Si nu in ultimul rand, se vor intocmi toate contractele si conventiile necesare valorificarii energiei electrice produse si a certificatelor verzi.